Üniversitemiz "İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (CÜTAM)" ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) "Tümleşik Araştırma Merkezi (TAM)" arasında Analiz-Hizmet Protokolü imzalanmıştır.İYTE TAM ile CÜTAM arasındaki karşılıklı iş birliği kapsamında; ‘analiz hizmet protokolü’ İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf BARAN ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ tarafından imzalanarak Mayıs 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Protokol uyarınca her iki merkezin de daha fazla analiz için talep alabilmesinin yanı sıra CÜTAM hem kendi personeline hem de bölgedeki sanayicilere daha geniş bir yelpazede analiz desteği sunabilecek. Ayrıca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi personeli, TAM’dan istedikleri analizleri daha uygun fiyat tarifesi üzerinden yaptırabilecekler. (TAM: Malzeme Araştırma Merkezi, Çevre Geliştirme, Biyoteknoloji ve Biyomühendislik, Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezleri bir araya gelerek oluşturmuş olduğu bir yapıdır.)