Erciyes Üniversitesi'nin düzenlediği Çalıştayda,Müdür Yrd.mız Doç.Dr. Ali ÖZER, CÜTAM hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Erciyes Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu 3. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı'nın ikinci gününde Makine, İmalat ve Malzeme Teknolojileri alanında Merkez Laboratuvarları Tanıtımları kapsamında müdür yardımcılarımızdan Doç.Dr. Ali ÖZER tarafından CÜTAM'ın altyapıları ve çalışma konuları hakkında sunum gerçekleştirilmiştir.

Doç.Dr. Ali ÖZER, Merkezimizdeki cihazlardan, çalışma gruplarından ve Üniversitemizin CÜTAM'a desteklerinden de bahsettiği sunumunda, bölgedeki diğer üniversitelere verilen analiz ve proje destekleriyle, cihazların kullanım koşulları ve öğretim üyelerimizin cihazlarda görevlendirilmesiyle tüm cihazların kullanılabilir durumda tutulduğundan bahsetti. Bu kapsamda üniversitemizin bütçe destekleriyle cihazların ayakta tutulabildiğinden ve son 4 yılda gelirlerin bu sayede %300 arttırıldığından ve yeni cihazlar da kazandırılması için girişimlerde bulunulduğu belirtti. İlerleyen zamanlarda çalıştaya katılan bölge üniversitelerle, Merkezlerin sorunları üzerine görüşülecek yeni bir çalıştay planlandığı belirtildi.

Konuşmanın tamamına aşağıdaki linkten ulaşılabilir. 13.-32. dakikalar arası Ali ÖZER' in konuşması ve öncesi ve sonrasında da diğer sunumlar dinlenebilir.